A fog implantátumokkal kapcsolatban felmerülő gyakori kérdések és az ezekre adott tömör válaszok gyűjteménye az alábbi blogposztunk. 

 

Mennyire fájdalmas a fogászati implantáció?
Maga az implantátum beültetése rutin eljárásnak számít ma már, amit helyi érzéstelenítésben végeznek. Ennek köszönhetően teljesen fájdalommentes, a páciens legfeljebb egyfajta tompa, távoli nyomást érzékel belőle.

Mennyi ideig tart a fogászati implantáció?
A beültetés folyamata rutin esetben, amennyiben nem szükséges csont- vagy ínypótlás, általában nem több fél-egy óránál.

Dohányosként is lehetőség van a fogászati implantációra?
A dohányzás sajnos az egyik legkomolyabb rizikótényező ennek a beavatkozásnak a szempontjából. Az erős dohányzás és a rossz szájhigiéne egyértelműen kizáró tényező, enyhébb esetben, rendszertelen dohányosoknál a szakorvos mérlegelésétől függ, elvégezhető-e a beavatkozás. A legjobb a dohányzás teljes elhagyása.

Állapotosként igénybe vehető a fogászati implantáció?
Elvileg igen, de mivel utána szükséges fájdalomcsillapítás, antibiotikum kezelés és röntgen felvételek készítése, valamint általában nem halaszthatatlan a kezelés, azt javasoljuk, hogy inkább szülés és szoptatás után történjen a beavatkozás.

Mennyire tartós a fog implantátum?

Fog implantátum gyakori kérdések - válasz a Dentpoint rendelőjében.

Az egyik legmegbízhatóbb fogászati eljárásnak számít, a prémium implantátumoknál beültetéstől számított 5 éven belül 97-98%-os túlélési aránnyal.

Mennyit kell várnom, hogy a beavatkozás után ehessek?
Az első órákban egyáltalán ne fogyasszunk szilárd táplálékot az érzéstelenítés elmúltáig. Később az implantáció típusától függően a szakorvos tanácsait követve kíméljük, vagy terheljük az implantátumot. A kemény, intenzív rágást, harapást igénylő ételeket még abban az esetben is kerüljük az orvos utasításainak megfelelő ideig, ha lehetséges azonnali, ideiglenes fogpótlás készítése.

További részletes információkat a fogimplantátumokkal kapcsolatban Fogimplantátum beültetés lépésről lépésre cikkünkben olvashat, illetve a fogimplantátum árairól itt írtunk részletesen.

 

Érdeklődjön telefonon, illetve itt, az interneten – vagy keresse fel rendelőnket személyesen!

Amennyiben a fogimplantátumokkal vagy bármilyen más témával kapcsolatban további kérdései merültek fel, honlapunkon felvilágosítást kérhet és időpontot is foglalhat rendelőnkbe erre a linkre kattintva.

Emellett e-mailen (info [kukac] dentpoint.hu) és telefonon (+36302576088) is szívesen állunk rendelkezésére.

Várjuk szíves érdeklődését!

Iratkozzon fel és értesüljön elsőként a legfrissebb blogposztokról:

Semmi spam, csak színtiszta szájhigiénia.