Mielőtt belekezdenénk, olvasóink szíves figyelmébe ajánljuk egy másik posztunkat a nálunk elérhető különféle implantátumokról, amelyben pácienseink véleményét is olvashatják. Emellett az implantációs kezelésekről szóló aloldalunkon megtalálható az összes lényeges kapcsolódó információ. Valamint a fogimplantátum beültetés lépéseiről itt olvashat.

A fog implantátumok árai között jelentős különbségek lehetnek, laikusként nem könnyű eldönteni, milyen kategória mellett döntsünk. Megelégedhetünk a legolcsóbb megoldással? Vagy érdemes a drágábbat választani? Egyáltalán: miből tevődik össze a fog beültetés ára? 

Az alábbiakban választ adunk a fenti kérdésekre és részletesen körüljárjuk a fog implantátumok árazásával kapcsolatos tudnivalókat.

 

Fog implantátum árak – ezek a tételek adják a végösszeget

Amit a köznyelvben fog implantátumnak nevezünk, az valójában egy három elemből álló egység. Ennek részei:

 • fogpótlás: az implantátum tetejére kerülő, szájban látható, hiányzó fogakat helyettesítő korona, híd, vagy kivehető fogsor.
 • implantátum fej vagy közti elem: az implantátumot és a fogpótlást kapcsolja össze.
 • implantátum: speciális titán ötvözetből készülő csavarmenettel ellátott műgyökér, amely a valódi foggyökeret pótolja.

A fogpótlás és az implantátum fej ára attól függ, hogy milyen színvonalú orvosi és technikai munkafolyamatok során egy adott cég milyen minőségű és milyen fajtájú anyagaiból készülnek.

Attól függően, hogy fémvázas vagy cirkónium alapú, az implantátum fej és a fogpótlás együttes ára egy hiányzó fog esetén 160 000 forinttól 260 000 forintig terjedhet.

Ugyanez igaz az implantátumok áraira, amelyeket a folytatásban tekintünk át.

 

Fog beültetés árak: az implantátum márkájától függően

Rendelőnkben háromféle fog implantátum vehető igénybe.

ICX fog implantátum árak

Az ICX Németország egyik vezető implantátum márkája, 2004 óta az implantológia területén nemzetközi szempontból is kikerülhetetlen. Az ICX implantátumok felületi kialakítása a mikroérdességének köszönhetően segíti a hatékony és gyors csontosodást, illetve az implantátum mechanikai és biológiai stabilitását. A gyártó cég 10 éves garanciát vállal ezekre az implantátumokra, amelyek egyébként jellemzően ennél jóval hosszabb ideig megbízhatóan működnek.

Az ICX rendszer:

 • tökéletes megoldás a nagy- és kisőrlő fogak pótlására,
 • a legjobb ár-érték arányt kínálja minőségbeli kompromisszumok nélkül,
 • első osztályú német minőséget nyújt.

Az ICX fog implantátumok ára rendelőnkben 210 000 forint. 

Astra Tech fog implantátum árak

Az Astra Tech különösen jól csengő név a fogászati implantátumok piacán. A svájci Astra Zeneca gyógyszercég leányvállalata 1985 óta állított elő fogászati implantátumokat. A vállalat 2011 óta az amerikai Dentsply Sirona konszern része. Az Astra Tech-hez fűződik a ma ismert legtökéletesebb implantátumfej mechanikus kapcsolat, a kónuszos Conical Seal Design kidolgozása. Az Astra implantátumrendszer további erőssége a magas szintű számítógépes tervezés (CAD/CAM rendszer), valamint a fluoridált Osseospeed felszín. Ezeknek köszönhetően kiemelkedően stabil és esztétikus fogpótlások valósíthatóak meg az Astra Tech implantátumok segítségével. Az Astra Tech implantátumaira és titán termékeire örök gyártói garancia érvényes.

Az Astra Tech fog implantátumok:

 • ideális megoldást jelentenek súlyos fogágybetegség esetén fogpótlásra,
 • a legmagasabb szintű, digitális eljárással készült egyéni esztétikájú fogpótlások kivitelezését teszik lehetővé, különösen a front területen, vagy akár teljes foghiány esetén
 • tökéletes svéd minőséget képviselnek.

Az Astra Tech fog implantátum árak 255 000-től 265 000 forintig érhetőek el rendelőnkben.

Straumann fog implantátum árak

A fog implantátum ár Straumann implantátumoknál magasabb, de a minőség és a tartósság is kiemelkedő.

A Straumann neve egyet jelent a legkiválóbb minőségű, legmegbízhatóbb fog implantátumokkal – nem véletlenül ez a svájci cég a világ vezető implantátum gyártója. A Straumann több mint 40 éves tapasztalata olyan fejlesztések, szabadalmak fémjelzik, mint a SLActive felszín vagy a Roxolid ötvözet. Az előbbi 4 hetes csontosodási folyamatot tesz lehetővé, radikálisan gyorsítva a beültetés utáni gyógyulást. A Roxolid pedig a hagyományosan használt titán helyett egy speciális titán-cirkónium ötvözet, amit a titánnál másfélszer nagyobb teherbírás jellemez. Kimagaslóan tartós és esztétikus fogpótlások készíthetőek a Straumann implantátumok segítségével. A Straumann cég örök garanciát vállal implantátumaira és titán termékeire.

A Straumann implantátumok:

 • lehetővé teszik kis átmérőjű implantátumok alkalmazását, így bizonyos esetekben elkerülhető az egyébként sokszor szükséges csontpótlás,
 • segítségükkel akár a beültetést követő egy hónap elteltével ráhelyezhető az implantátumra a fogpótlás,
 • tökéletes esztétikát és svájci minőséget valósítanak meg.

Rendelőnkben a Straumann fog implantátumok 275 000 – 310 000 forintos áron vehetők igénybe. 

Csontpótló eljárások árai

A csontpótló kezelés akkor válik szükségessé, amikor súlyos fogágybetegség következtében a parodontális szövetpusztulás előrehaladott,  vagy sérülés történt, súlyos sorvadás zajlott le, és emiatt a fogászati implantációhoz minimálisan szükséges csontállomány nem áll rendelkezésre.

A rendelőnkben igénybe vehető implantátumok mellett végzett csontpótló beavatkozások 220 000 – 520 000 forintba kerülnek.

Fog beültetés árak – milyen költségre számíthat Ön?

Tekintsük át három konkrét példa segítségével, milyen konkrét összegbe kerül a fogászati implantáció segítségével megvalósított fogpótlás a Dentpoint fogorvosi rendelőben.

Egyetlen fog pótlása

A beültetésre kerülő implantátum ára gyártótól és típustól függően 210 000 – 310 000 forint. Fémkerámia korona és a szükséges implantátum fej ára 160 000 – 190 000 forint.

Az implantációs fogpótlás tehát 370 000 – 500 000 forintba kerül.

Háromtagú híd megvalósítása

 

A fog beültetés ár függ a felhasznált anyagok minőségétől

Ebben az esetben a két implantátum behelyezésének, az implantátum fejeknek, illetve a fogpótlás árából tevődik össze a végösszeg. A két implantátum ára fajtától függően 420 000 – 620 000 forint. A három tagú fémkerámia híd ára a szükséges implantátum fejekkel 440 000 – 500 000 forint.

A háromelemű híd megvalósítása fogászati implantációval tehát 860 000 – 940 000 forintba kerül. 

 

Iratkozzon fel és értesüljön elsőként a legfrissebb blogposztokról:

Semmi spam, csak színtiszta szájhigiénia.

Teljes foghiány pótlása műfogsorral (kivehető fogpótlás)

 

A fog implantátum ár elsősorban a felhasznált anyagok minőségének függvénye.

Ebben az esetben állcsontonként a 2-4 fog implantátumra építjük fel a fogpótlást. Ez az implantátumok számától és fajtájától függően 420 000 – 1 240 000 forint. A teljes kivehető fogpótlás ára 300 000 – 530 000 forint.

A teljes foghiány pótlása egy állcsonton implantátumokon elhorgonyzott kivehető fogpótlással tehát 720 000 – 1 770 000 forint.

Teljes foghiány pótlása körhíddal (rögzített fogpótlás)

Ebben az esetben a 4-8  fog implantátumra építjük fel a fogpótlást. Ez az implantátumok számától és fajtájától függően 840 000 – 2 480 000 forint. A szükséges implantátum fejek költsége 200 000 – 640 000 forint. A 12 tagú CAD-CAM eljárással készült precíziós felcsavarozható fémkerámia körhíd ára 1 920 000 forint.

A teljes foghiány pótlása egy állcsonton implantátumokon elhorgonyzott rögzített fogpótlással tehát 2 960 000 – 5 040 000 forint.

Találkozhatunk olyan véleményekkel, hogy a hagyományos fogpótlásokhoz képest az implantációs fogpótlás sokba kerül. Ez a bekerülési költségeket tekintve igaz. Ha azonban hosszabb távon vizsgáljuk a kérdést, a fog implantátum átlagosan 7 év elteltével behozza az árát:

A fog beültetés ár hosszú távon megtérül.

Milyen garancia jár a fog implantátumhoz? 

Egyes prémium kategóriájú implantátumokat gyártó cégek akár örök garanciát is vállalhatnak termékeikre. Emellett rendelőnk 5 év orvosi garanciát vállal az esetlegesen fellépő fog implantátum beültetés utáni gyulladások (periimplantitis) kezelésére, amennyiben páciensünk rendszeresen jár a 3-6 havi kontrollokra.

Rögzített fogpótlásokra 2 év, kivehető pótlásokra 1 év teljes körű garanciát vállalunk.

 

Lehet teljes fogsor rögzítéséhez is implantátumot behelyezni?

Természetesen van lehetőség teljes fogsor beültetésre is. Teljes fogsor implantáció esetén a legjobb esztétika elérése véget az implantátumok rögzíthetnek hídpótlást vagy kivehető pótlást is. Utóbbi esetben jóval nagyobb stabilitás és komfort érhető el, mint a hagyományos teljes lemezes pótlásokkal.

Amennyiben az itt olvasottak bizalmat ébresztettek Önben vagy további kérdései merültek fel, honlapunkon felvilágosítást kérhet vagy időpontot is foglalhat rendelőnkbe. Ezen felül e-mailen (info @ dentpoint . hu) és telefonon (+36302576088) is szívesen állunk rendelkezésére.

Várjuk szíves érdeklődését!