Esztétikai fogászat

A gyönyörű mosoly titka

Az Astra Tech, ICX és Straumann implantátumok referencia rendelője

Esztétikai fogászat

$

Fémmentes koronák, hidak

$

Gyakori kérdések a fogkoronákkal kapcsolatban

$

Porcelánhéjak

$

Gyakori kérdések a porcelánhéjakkal kapcsolatban

$

Esztétikus betétek

$

Esztétikus tömések

$

Gyakori kérdések az esztétikus betétekkel és a fogtömésekkel kapcsolatban

$

Fogfehérítés

$

Gyakori kérdések a fogfehérítéssel kapcsolatban

Fémmentes koronák, hidak

N

Segítségükkel teljesen helyreállítható a fogsor esztétikája

N

Minden egyes fog látványa pontosan megegyezik a természetes fogak külsejével

N

A koronaszélek melletti ínyrész természetes megjelenésű, így a fémmentes fogpótlásokkal eltüntethető a fémkerámia koronákra jellemző sötét szegély

N

Biztonságos megoldást jelentenek fémallergia esetén is

A HAGYOMÁNYOS FÉMKERÁMIA-KORONÁK JELLEMZŐI

A hagyományos fémkerámia koronák és hídpótlások gyakran egyértelműen azonosíthatóak, mert megjelenésük nem olyan tetszetős, mint a természetes fogaké. Ennek oka, hogy a korona alapját adó fém elfedésére a fogtechnikus egy átlátszatlan porcelánréteget visz fel a külső fényáteresztő rétegek alá. Ez a porcelánréteg pedig néha élettelen benyomást kelt a szájban. Emellett a korona szélénél szürkés szegély is kialakulhat az ínyen, amit a fém koronaváz íny alól átsejlő színe okoz. Ezek egyébként olyan eltérések, melyek a mosolygás és a beszéd során nem látható kisörlő, nagyörlő fogak esetébenl legtöbbször észrevehetetlenek, viszont a frontfogaknál nagyon is szembetűnőek.

A FÉMMENTES KORONÁK ELŐNYEI

Azokban az esetekben, amikor a mosolygás és a beszéd során látható frontfogakra kell koronát készíteni, sokszor a legapróbb színbeli eltérések is zavaróan hatnak. Ez különösen jellemző magas mosolyvonal esetén, amikor beszéd és mosolygás közben nem csupán a fogak, hanem az íny nagy része is láthatóvá válik. Ilyenkor kizárólag fémmentes koronákkal, hidakkal lehet helyreállítani a természetes fogakra és mosolyra jellemző esztétikus megjelenést.

Ezeknél a megoldásoknál a korona szilárd vázát nem fémből alakítják ki, hanem fogszínű anyagokból. Ez leggyakrabban cirkónium-oxid, vagy valamilyen préselési eljárással keményített kerámia, amit számítógépes eljárással alakítanak ki. A fémkerámia koronákkal ellentétben itt a teherviselő alapréteg is természetes hatást kelt. Erre a külső, fényáteresztő rétegek segítségével a fogtechnikus a saját fogakkal 100 százalékosan megegyező színű és formájú koronát tud készíteni.

A FOGAK ELŐKÉSZÍTÉSE FÉMMENTES KORONÁKHOZ

Nagyon fontos, hogy a fémmentes koronák készítéséhez a fogakat úgynevezett körkörös vállas csiszolással kell előkészíteni. Ezzel egyrészt az ínyt óvjuk, másrészt a természetes hatás érdekében van rá szükség. Ilyenkor a fogorvos a fog ínnyel szomszédos részébe egy kis peremet, vállat csiszol, ami megszabja a későbbi korona határát, és megfelelő helyet biztosít a szélének. Így a koronaszél nem áll el a fogtól, és később nem okoz ínygyulladást. Emellett az íny színe egészséges, rózsaszínű marad.

A fémmentes koronáknál alkalmazott körkörös vállas csiszolással a külső rétegeken át beeső fény visszaverődik az alaprétegről. Az eredmény egy természetes, rózsaszín íny, szemben a fémkerámia koronáknál előforduló szürkés elszíneződéssel. Ezért javasoljuk a fémmentes kerámiakoronák készítését a beszéd és mosolygás közben jól látható fogak esetében – különösen magas mosolyvonalú páciensek számára.

Gyakori kérdések a fogkoronákkal kapcsolatban

Milyen típusú koronák közül választhat a páciens?

Vannak olyan esetek, amikor a beteg fogat töméssel vagy gyökérkezeléssel sem lehet megmenteni, esetleg akkora darab tört le belőle, hogy csak a fog helyreállítása jöhet szóba. Ilyenkor többféle korona közül választhat a páciens. A legismertebbek a fémkerámiából készült koronák, a porcelánkoronák, illetve a cirkon koronák.

Mit kell tudni a hagyományos koronáról?

A fémkerámiából készült korona egyaránt tartalmaz fémrészeket és porcelánrészeket. A korona belsejének anyaga fém, ez a rész érintkezik közvetlenül a foggal. Erre a rétegre van ráégetve a természetes színű porcelán vagy kerámia.

Mi a fémkerámiás korona előnye?

A fémkerámiás korona előnye, hogy a fémváz miatt sokkal stabilabban és erősebben illeszkedik a fogra, mint az egynemű porcelán, ezen kívül jóval olcsóbb is. Nagy a teherbíró képessége, így megfelelő ápolás mellett hosszú ideig tartós lehet.

Van a fémkerámia koronának hátránya?

Természetesen van. Hátránya, hogy a korona és az íny között egy idő után észlelhető lesz egy sötét színű csík, mely esztétikai szempontból kellemetlen lehet a páciensnek. Ez a probléma főleg a frontfogaknál jelentkezik.

Mit kell tudni a porcelánkoronáról?

Ez a fajta korona kizárólag porcelán anyagot tartalmaz, kívül és belül is.

Milyen előnyei vannak a porcelánkoronának?

Előnyei között kell megemlíteni, hogy esztétikusabb és szebb végeredményt kaphatunk, mint a fémkerámiás korona esetében. Ezen kívül nem alakul ki az említett sötét csík az első fogakon.

Melyek a porcelánkorona hátrányai?

Hátránya, hogy jóval drágább, mint a fémkerámiából készült korona, illetve felhelyezéskor elég sok foganyagot kell eltávolítani. A porcelánkoronával ellátott fogak mindig érzékenyebbek lesznek melegre és a hidegre is.

Mit kell tudni a cirkon koronáról?

A cirkon korona alapanyaga a cirkónium-dioxid. Ez a korona – akárcsak a fémkerámiás korona – nagyon jól terhelhető, kemény és strapabíró. A cirkon-kerámia korona ára a porcelánkorona és a fémből készült korona ára között helyezkedik el, körülbelül félúton.

Milyen előnyei vannak cirkon koronának?

Ez az anyag bírja a legjobban az igénybevételt, illetve sokan azért választják ezt a megoldást, mert az ebből készült fogak nem lesznek érzékenyek sem a hidegre, sem a melegre.

Van valamilyen hátránya a cirkon koronának?

Sajnos igen. Hátránya, hogy sokkal nehezebben észrevehető, ha a fog tovább romlik alatta. Ez leginkább akkor szokott kiderülni, ha az egész koronát eltávolítják.

Mennyi idő alatt készül el a fogpótlás korona alkalmazása esetén?

Általában 4-5 munkanap alatt elkészül a koronák bármely típusa. Mire a korona felkerül a problémás fog(ak)ra, az természetesen ennél – akár lényegesen – hosszabb időbe telik.

Mennyire tartós a korona?

A koronák alapvetően nagyon tartósak abban az esetben, ha pontos lenyomat készül a fogakról, illetve a fogtechnikus szakszerűen, jó minőségű anyagokkal dolgozik. A fogkoronák épségét egyedül a rossz szájhigiénia veszélyezteti. Ha valaki nem mos fogat, akkor a baktériumok előbb-utóbb utat találnak a korona és a fog közötti vékony ragasztási vonalon, és a fog elszuvasodhat a korona alatt.

A Dentpoint Fogászati Centrumban elérhető különböző koronák árairól ide kattintva tájékozódhat.

Jelentkezzen be vizsgálatra!

Porcelánhéjak

N

Ragyogóbbá, természetesebbé tehetjük velük a frontfogakat

N

Segítségükkel az előnytelen fogformák esztétikussá alakíthatók

N

Kisebb torlódások, helyzeti rendellenességek is hatékonyan elfedhetőek velük

N

Elkészítésükhöz jóval kevesebb saját foganyagot kell feláldozni, mint a teljes koronákhoz

A porcelánhéjak készítéséhez csupán nagyjából 1 millimétert kell lecsiszolni, azt is csupán a fogak ajak felőli felszínéből. Ezután lenyomatot veszünk, majd a fogtechnikus egyedi fogszín-meghatározás alapján elkészíti a héjakat. Ezeket külön erre a célra kifejlesztett ragasztóval kell a fogakra ragasztani.

Különösen látványos változásokat lehet elérni ezzel a módszerrel azokban az esetekben, amikor több frontfog formai és színbeli eltéréseit kell korrigálni. A porcelánhéjak segítségével a letöredezett metszőélek és a fogak közötti kisebb-nagyobb rések is eltüntethetőek, csekély mennyiségű saját foganyag lecsiszolásával.

Gyakori kérdések a porcelánhéjakkal kapcsolatban

Mennyi ideig tart egy porcelánhéj?

Általában 5-10 év után van szükség a porcelánhéjak cseréjére.

Milyen előnyei vannak a porcelánhéj alkalmazásának?

A porcelánhéj a fogorvosok által leginkább ajánlott megoldás, ha a fogak alakja vagy színe nem ideális. Előnye, hogy kevesebbet kell csiszolni a fogakból, mint a korona esetén, illetve esztétikusabb és sokszor tartósabb alternatíva is. Emellett az ínyszövet általában jól tolerálja a porcelánhéjat.

Melyek a porcelánéj hátrányai?  

 • A héj drágább megoldást jelent, mint a kompozit tömés.
 • A folyamat nem visszafordítható, ezen felül a héjak nem javíthatóak, ha letörnek vagy megsérülnek. Ilyenkor teljes cserére van szükség.
 • A héjak színe nem változik a természetes fogak színével együtt. Ezért a fogfehérítést praktikus a héjak felhelyezése előtt elvégeztetni.
 • Ritkán, de előfordulhat, hogy a porcelánhéj meglazul vagy leesik. Ezért a héj felhelyezése után kerülendő a körömrágás, a fogcsikorgatás, és az átlagosnál jóval keményebb ételek fogyasztása.

Igényelnek-e különleges ápolást a porcelánhéjak?

A porcelánhéj alatt található fogak is hajlamosak a szuvasodásra, ezért teljes körű ápolásra van szükségük. Nem tanácsos elmulasztani a napi kétszeri fogmosást, a fogselyem használatát, illetve a rendszeres fogászati szűrővizsgálatokat. Maga a héj nem színeződik el, azonban a mellette található fogak elszíneződhetnek, így a fogorvos tanácsolhatja a cigaretta, a kávé, tea és a vörösbor elhagyását.

Milyen esetben ajánlott a héjkerámia?

 • ha a fogakon sárgás elszíneződés látható
 • ha a fogak elcsavarodtak, elrepedtek vagy letört belőlük egy darab
 • esztétikailag hibás fogak esetén (például az egyik rövidebb a másiknál)
 • ha a cél a ragyogóan fehér, természetes hatású fogkorona
 • a metszőfogak közötti rés megszüntetésére
 • rossz helyre nőtt, zavaró fogak esetén

Milyen esetben nem ajánlott a héjkerámia?

 • nem megfelelő szájhigiénia esetén
 • szuvas fogak esetén
 • ha harapási rendellenességek állnak fenn
 • éjszakai fogcsikorgatás esetén
 • valamilyen küzdősport gyakorlásakor

A Dentpoint Fogászati Centrumban elérhető porcelánhéjak árairól ide kattintva tájékozódhat.

Jelentkezzen be vizsgálatra!

Esztétikus betétek

N

Segítségükkel jelentős foganyagveszteség esetén is tartós, esztétikus eredmény érhető el

N

Visszaállítják az őrlőfogak természetes kontúrját, így a fogak közötti területeket sokkal könnyebb tisztán tartani

N

Megvédik a gyökérkezelt fogakat a későbbi törésektől, repedésektől

Gyökérkezelt fogaknál, illetve amennyiben egy kisörlő- vagy nagyörlő fogban kiterjedt szuvasodás miatt nagy üregek alakulnak ki, fogszínű tömésekkel nem mindig orvosolható tökéletesen a kialakult probléma. Ilyenkor az jelenti a legfőbb gondot, hogy kevés foganyag marad épen, ami ráadásul jelentősen meggyengül. Nagyobb üreg esetében emiatt az úgynevezett inlay vagy betét jelentheti a legmegbízhatóbb megoldást a fog tartós, anatómiailag is tökéletesen harmonikus és esztétikus helyreállítására.

Az ilyen betétek készítésekor a fogat először megfelelő formára kell csiszolni, majd lenyomatot vesznek róla. Ezután a fogtechnikus kiépíti a hiányzó fogrészeket egy különleges mechanikai tulajdonságokkal bíró, porcelánszerű anyagból. Az elkészült betétet a rákövetkező alkalommal, speciális ragasztóval rögzítik a fogban.

Esztétikus tömések

N

Segítségükkel a régebbi, elszíneződött tömések helyén a fogak visszanyerhetik eredeti színüket

N

Az eredmény tartós, nagy teherbírású és tökéletesen esztétikus

A korábban elterjedt amalgámtömések helyett a sérült fogakat már tökéletesen esztétikus formában is helyre tudják állítani, a mai korszerű technológiáknak köszönhetően. Ezeket a töméseket több rétegből, sokszor többféle árnyalatból alakítják ki. Így könnyedén elérhető akár az eredetivel megegyező forma és színhatás is. Az eredmény pedig egy anatómiailag harmonikus, a harapásba tökéletesen illeszkedő fog.

Nem mindegy azonban, milyen anyagot használunk a fogszínű tömésekhez, illetve milyen technikát alkalmazunk az elkészítésük során. Elsősorban ettől a két tényezőtől függ ugyanis, mennyire lesznek tartósak ezek a tömések. Ennek megfelelően rendelőnkben mindig az adott fog helyreállításához legideálisabb anyagokkal és technikákkal dolgozunk. Így pácienseink nyugodtak lehetnek a nálunk készült tömések tartósságát illetően, valamint hogy a lehető legesztétikusabb látványt garantálja a végeredmény.

Gyakori kérdések az esztétikus betétekkel és a fogtömésekkel kapcsolatban

Melyek az inlay/onlay esztétikus betétek előnyei?

Az inlay/onlay betétek tökéletesen helyreállítják a fog anatómiáját úgy, hogy – a koronakészítéssel ellentétben – a fogat nem kell a kelleténél jobban lecsiszolni. Teljesen esztétikus megoldás, színe megegyezik a páciens fogáéval, így gyakorlatilag észrevehetetlen. Pontosan illeszkedik, viselése egyáltalán nem tűnik fel, és tökéletesen lehet vele rágni is.

Mennyi idő alatt készül el az inlay/onlay betét?

Az inlay/onlay betétek általában 3-4 munkanap alatt készülnek el a laboratóriumban.

Mennyire tartósak az inlay/onlay betétek?

Mivel kisebb a zsugorodásuk, mint a töméseknek, tartós fogpótlásoknak számítanak. Akár 10 évig vagy tovább is kitarthatnak.

Kinek ajánlhatóak az inlay/onlay betétek?

Előfordulhat, hogy a szuvas területek és a meggyengült fogrészek eltávolítása után akkora rész hiányzik a fogból, hogy azt normál töméssel esztétikusan, pontosan már nem lehet helyrehozni. Ilyenkor inlay/onlay betétek behelyezése indokolt. Esztétikai okokból is alkalmazhat ilyen betétet a szakorvos, például akkor, ha a fogak alakja nem megfelelő, vagy a rágófog elszíneződött.

Mikor nem javasolt?

Bizonyos esetekben nem ajánlott betétet készíteni. Ha nem tünetmentes a fog (spontán vagy ingerek hatására érzékeny, fáj), a beavatkozás előtt mindenképpen meg kell szüntetni a problémát. A tünetek megszűnése után már semmi akadálya nincs az inlay/onlay betétek elkészíttetésének.

Tömés után mikor lehet enni először?

A kompozit tömés elkészítése után – amint elmúlik a zsibbadás – nyugodtan ehet a páciens, ugyanis ezek a tömések a kezelést követően azonnal megkötnek. Az amalgám tömést követő 3-4 órában nem szabad enni.

Fájhat még a fog tömés után?

Teljesen normális, ha a tömés után melegre és hidegre érzékeny a kezelt fog, illetve ha nyomás hatására érzékeny. Az injekció helye szintén fájhat. Ezek a panaszok néhány napon belül elmúlnak.

Ki kell-e cseréltetni a fogtöméseket?

Akárcsak a legtöbb fogászati beavatkozásnak, így a töméseknek is van egy úgynevezett várható élettartama. A harapás, rágás vagy csupán a fogak egymással való érintkezésének következtében a tömés és a fogszövet közötti kapcsolat meggyengül, és a fog sebezhetővé válhat a baktériumokkal szemben. Ezért bizonyos idő eltelte után indokolttá válik a fogszínű tömések cseréje. Ezt egy alapos szájvizsgálat után, illetve modern diagnosztikai eszközök segítségével (pl. célzott szuvasodáskereső digitális röntgenvizsgálat) tudja megállapítani a szakorvos. Egy-két eset kivételével a régi típusú, fémes színű amalgám típusú tömések cseréjére nincs szükség.

Mit tegyünk, ha kiesik az ideiglenes tömés?

Amennyiben 24-48 órán belül folytatódik a kezelés, semmit sem kell tenni, ám még jobban oda kell figyelni a terület tisztán tartására. Sok esetben az ideiglenes tömésnek csak a tetejéből válik le egy darab. Ha azonban a kifúrt üreg teljesen fedetlen, és több mint 48 óra múlva folytatódik csak a kezelés, mindenképpen fel kell keresni a fogorvost, hogy pótolja a kiesett tömést.

Mikor javasolt és mikor nem javasolt a fogtömés?

Az orvos akkor alkalmaz fogtömést, amikor a szuvasodást előidéző baktériumok még nem érték el a sérült fog idegeit, illetve a véredényeit. Ellenkező esetben gyökérkezelés vagy – rosszabb esetben – a fog eltávolítása a megoldás.

A Dentpoint Fogászati Centrumban elérhető esztétikus tömések és betétek árairól ide kattintva tájékozódhat.

Jelentkezzen be vizsgálatra!

Fogfehérítés

N

A fogak a kezelés végére több nagyságrenddel világosabbak lesznek

N

A mosoly ragyogóbb lesz, mint valaha

N

Az eredmény tartós, éveken át is fennmaradhat

A FOGAK ELSZÍNEZŐDÉSÉNEK OKAI

Akár öröklött sajátosság a fog sötétebb színe, akár valamilyen külső hatásnak köszönhető, mindenképpen a fogfehérítés a megoldás. A fogfehérítő kezelések előtt a kívülről lerakódott elszíneződéseket a rendelőben el kell távolítani. A kezelés közben pedig tilos a fogat erőteljesen elszínező dohányzás, illetve a tea- és kávéfogyasztás.

RENDELŐBEN VÉGZETT FOGFEHÉRÍTÉS – GYORS, HATÁSOS, DE FÁJDALMAS LEHET

A fogfehérítő eljárások két nagy csoportra oszthatóak: rendelőben alkalmazható fogfehérítő technikák és otthoni fogfehérítés. A rendelőben, UV-lámpával gyorsított fogfehérítéssel 1-2 óra leforgása alatt minden más eljárásnál fehérebbé válik a fog felszíne. Ugyanakkor ennek során alkalmazzák a legtöményebb hatóanyagokat, ezek pedig jelentős érzékenységet, sőt, akár fogfájást is okozhatnak. Az eredmény emellett bizonyos esetekben nem tart örökké, néhány év elteltével a fogak visszasötétedhetnek eredeti színükre.

OTTHONI, ÉJSZAKAI FOGFEHÉRÍTÉS – LASSABB, DE TARTÓSABB, ÉS EGYÁLTALÁN NEM FÁJ

Sokan nem tudják, de nem csak fogorvosi rendelőben végezhető ez a kezelés. Az otthoni fogfehérítés során az egyedi fogformára készített műanyag fóliába, úgynevezett sínbe kell beletenni a fogfehérítő anyagot. Ezt a páciensek a rendelőben kapott utasítások alapján, lefekvés előtt teszik meg, a sínt pedig éjszaka, alvás közben viselik. Az alkalmazott anyagok a rendelőben használtaknál kevésbé tömények, emiatt ritkábbak a mellékhatások, például a fogak hidegérzékenysége. A kezelés időtartama azonban hosszabb, általában 2-3 hét.

A végeredmény a legmodernebb eljárások esetén megközelíti a rendelőben végzett fehérítés hatásfokát, hosszú távon pedig annál is tartósabb lehet. Az otthoni sínes fogfehérítést több, mint 20 éve alkalmazzák világszerte. A tehát fogak lassabban fehérednek, de a hatás tartósabb. Az otthoni fogfehérítés további előnye, hogy a fogakat nem érik túlzottan intenzív, káros hatások kezelés közben. Ezért a Dentpointnál az otthoni fogfehérítő eljárásokat részesítjük előnyben.

A FOGFEHÉRÍTÉS EGYÉNI JELLEGZETESSÉGEI

Az, hogy a fogakat milyen mértékben lehetséges fehéríteni, minden embernél más és más – sőt, akár egy fogsoron belül is eltérő lehet az egyes fogaknál. A fognyakak például mindig lassabban fehérednek ki, mint a metszőélek területe. Az elszürkült, gyökérkezelt fogak fehérítése sokszor a külső fehérítésen kívül úgynevezett belső fehérítést is igényel. Ez általában az otthoni, sínes fogfehérítéshez hasonlóan 2-3 hetet vesz igénybe. Az eljárás során a fogfehérítő anyagot a fog belsejébe helyezik, majd egy fedőtöméssel lezárják.

Ha a kezelés sikeres volt, a végeredmény akkor is csak abban az esetben lesz tartós, ha a páciens betartja az őt kezelő fogorvos utasításait. A legfontosabb, hogy  sem a kezelés alatt, sem utána ne fogyasszon teát és kávét, illetve teljesen mellőzze a dohányzást.

Iratkozzon fel és értesüljön elsőként a legfrissebb blogposztokról:

Semmi spam, csak színtiszta szájhigiénia.

Gyakori kérdések a fogfehérítéssel kapcsolatban

Milyen élelmiszerek színezhetik be leginkább a fogakat?

A két legismertebb fogelszínező ital a kávé és a tea. Rendszeres fogmosás mellett 1-2 csészényi még nem jelent problémát. Azonban napi 3-4 bögre kávé vagy tea rendszeres fogyasztása előbb-utóbb meglátszik a fogakon is. Fogszínező hatása van egyes alkoholos italoknak is. Legfőképpen a vörösbornak, de az élénk kék színű Curaçaóval is érdemes vigyázni. A vörös színű bogyós gyümölcsök vagy a cékla is elszínezheti a fogakat. Minél élénkebb színe van egy gyümölcsnek vagy zöldségnek, annál valószínűbb, hogy rossz hatással van a fogak színére.

Mit tehetünk a fogak elszíneződése ellen?

Érdemes kávé, tea, vörösbor vagy bogyós gyümölcsök fogyasztása után egy korty vizet megforgatni a szájban, illetve fél órán belül fogat mosni.

Mennyire ártalmas a fogaknak a fogfehérítés?

Ha megfelelő szakember végzi minőségi anyagokkal a fogfehérítést, az a fogak szerkezetében semmilyen visszafordíthatatlan változást nem idéz elő. A kezelés folyamán sem a zománcréteg, sem a fogak belseje nem károsodik – akkor sem, ha a megfelelő fehérség elérése érdekében többször kell elvégezni a műveletet. Ettől függetlenül – elővigyázatosságból – nem szokták ajánlani a kezelést 16 éven aluliaknak, terhes nőknek és szoptató kismamáknak.

Mire figyeljünk fogfehérítés után?

A fogfehérítő kezelést követő három napban kerülni kell a fogszínező hatású ételeket és italokat – sőt a nőket a rúzstól is óva intik az orvosok.

Mennyire tartós a fogfehérítés eredménye?

A végleges fogfehérítés után a páciens fogai soha nem lesznek olyan sárgás színűek, mint amilyenek előtte voltak. Nem megfelelő ételek rendszeres fogyasztása, illetve helytelen fogápolás esetén azonban visszaszíneződhetnek a fogak, de egy újabb kezeléssel rekonstruálható a fehérség. Az egyszeri fogfehérítés hatása optimális esetben évekig is látható.

Melyek az otthoni fogfehérítés előnyei?

 • Olcsóbb a klinikai környezetben végzett fogfehérítésnél.
 • Nem kell hozzá felkeresni a rendelőt.
 • A fogfehérítő anyag alacsony koncentrációja miatt teljesen fájdalommentes.

Melyek az otthoni fogfehérítés hátrányai?

 • Legalább egy hétig kell alkalmazni, hogy látható legyen a végeredmény.
 • Nem olyan hatékony és gyors, mint a rendelőben elvégzett fogfehérítés.
 • Némelyik módszernek bonyolult, körülményes a használata.

Milyen előnyei vannak a rendelőben elvégzett fogfehérítésnek?

 • A maximum két óráig tartó kezeléssel több árnyalatot világosodnak a fogak.
 • Megfelelő szájápolás és a sötét ételek/italok elkerülésével évekig látható a végeredmény.
 • Az eljárás biztonságos, nem károsítja a fogakat.
 • Nem jut a fehérítő anyagból a szervezetbe, még kis mennyiség sem.

Milyen hátrányai vannak a rendelőben történő fogfehérítésnek?

 • Költségesebb, mint az otthoni fogfehérítés.
 • Az eljárás kissé fájdalmas, de legalábbis kellemetlen lehet a páciensnek.
 • Ritkán, de előfordulhat, hogy fogfehérítést után érzékenység lép fel hidegre és melegre, de ez nem tart pár óránál tovább.

A Dentpoint Fogászati Centrumban elérhető fogfehérítési eljárások árairól ide kattintva tájékozódhat.

Ki végzi az esztétikai fogászati beavatkozásokat?

Dr. Szvoboda Balázs

fogorvos, parodontológus szakorvos-jelölt

Fő szakmai tevékenysége:

 • Parodontológia
 • Fogmegtartó kezelések
 • Esztétikai fogászat
 • Rögzített- és kivehető fogpótlások

Dr. Suskó Ivett

fogorvos, konzerváló fogászat- és fogpótlástan szakorvos

Fő szakmai tevékenysége:

 • Gyökérkezelés

 • Fogmegtartó kezelések

 • Esztétikai fogászat

 • Rögzített- és kivehető fogpótlások

Bejelentkezés fogászati vizsgálatra

Ha rendelőnk felkeltette az érdeklődését, lépjen velünk kapcsolatba!

Hat meggyőző érv a Dentpoint Fogászati, Implantológiai és Parondontológiai Centrum mellett:

 • Barátságos, nyugodt környezetben várjuk;
 • Fogorvosaink felkészültek pácienseink teljeskörű kezelésére, rendszeresen részt vesznek hazai és nemzetközi továbbképzéseken;
 • Munkánk legfőbb célja a hosszú távú, minőségi eredmény;
 • Orvosaink és asszisztenseink számára is alapvető az empatikus hozzáállás, amelynek a páciens van a fókuszában;
 • Munkáinkra garanciát vállalunk;
 • Számunkra kiemelten fontos az Ön elégedettsége.

Forduljon hozzánk bizalommal!

Írjon nekünk
  Bejelentkezés

  +36 30 257 6088
  +36 1 365 6674

  Rendelő

  1114 Budapest, Fehérvári út 7. I. em. 3.

  }

  Nyitvatartás

  H, K, CS: 14-20:00
  SZE: 8-20:00

  Email

  info@dentpoint.hu

  Facebook

  fb.com/dentpoint.hu

  Médiamegjelenések

  Dr. Molnár Bálint A mozgó fogak nagy része ma már megmenthető címmel tartott előadást a Semmelweis Egyetem konferenciáján. Az előadást nagy érdeklődés és médiavisszhang követte. Az egyetem oldalán is megjelent egy részletes beszámoló, amit számos szakmai oldal átvett, és tévéinterjúk sora követett.

  Pácienseink véleménye

  Rátonyi Kriszta - televíziós műsorvezető

  “Műsorvezetőként a mosolyom a munkaeszközöm, ezért nagyon fontos a fogaim szépsége. Minden alkalommal biztonságban érzem magam, amikor beülök A Dentpoint rendelőben a fogorvosi székbe. Kivételes, amikor a hozzáértés és az empátia egyszerre van ilyen magas szinten jelen, de Dr. Molnár Bálint és csapata bebizonyította, hogy ez lehetséges.”

  Széll Tamás - mesterszakács

  “A kiváló ételek elkészítése csak a receptek pontos alkalmazásával, nagy odafigyeléssel lehetséges. A Dentpointnál pontosan azt a magas szintű szakmaiságot és figyelmet tapasztaltam, amit én is megkövetelek a gasztronómiában. Számomra egyértelmű, hogy ha fogorvosi kezelésről van szó, Dr. Molnár Bálintot és a Dentpoint csapatát választom.”