A fog implantátum kivétele rendkívül ritkán merül fel; általában hosszú távú, akár egész életen át tartó ez a megoldás. Leggyakrabban csak az implantátumfejet, illetve az implantátumot borító fogpótlást kell cserélni, de ez is csak évtizedek elmúltával válhat szükségessé.

Szükséges lehet a fog implantátum kivétele?

A mai, modern eljárásoknak és kiváló minőségű implantátumoknak köszönhetően a fog implantátum akár életre szóló megoldást jelent. A Dentpointnál elérhető svájci (Straumann), svéd (Astra Tech) és német (ICX) implantátumok egyaránt rendkívül jó, prémium minőségűek. Ezt az is alátámasztja, hogy a Straumann és az Astra Tech implantátumokra és titánium alkatrészekre örök gyártói garancia, és az ICX termékeire pedig tíz éves gyártói garancia érvényes.

Néhány valóban ritka, kivételes esetben mégis szóba jöhet a fog implantátum eltávolítása:

  • Nem megfelelő primer stabilitás, azaz elégtelen rögzülés a csontban behelyezéskor
  • Malpositio, azaz rossz irányban, vagy túl mélyen/sekélyen behelyezett implantátum
  • A fog implantátum törése,
  • A fog implantátum alkatrészeinek (implantátum fej, csavar, stb.) törése, ha a betört rész nem eltávolítható az implantátumból,
  • A szomszédos anatómiai képletek túlzott közelsége,
  • A fog implantátum körüli tartószövetek gyulladása (periimplantitis).
Fogorvosi eszközök a fog implantátum eltávolítása kezeléshez kapcsolódóan.

Rendelőnkben a legkorszerűbb, minimális szövetveszteséget okozó implantátum eltávolítási módszereket alkalmazzuk erre a célre kifejlesztett speciális sebészi eszközökkel, így az új implantátum behelyezése szinte mindig elvégezhető. Bizonyos komplikált esetekben erre egy későbbi alkalommal kerül sor, valamint csontpótlásra is szükség lehet.

Érdeklődjön telefonon, illetve itt, az interneten – vagy keresse fel rendelőnket személyesen!

Amennyiben a fog implantátumokkal, vagy bármilyen más témával kapcsolatban további kérdései merültek fel, honlapunkon felvilágosítást kérhet és időpontot is foglalhat rendelőnkbe erre a linkre kattintva. 

Emellett e-mailen (info [kukac] dentpoint.hu) és telefonon (+36302576088) is szívesen állunk rendelkezésére. 

Várjuk szíves érdeklődését!

Iratkozzon fel és értesüljön elsőként a legfrissebb blogposztokról:

Semmi spam, csak színtiszta szájhigiénia.