A cikk a hrportal.hu-n jelent meg.

Gyakran hallani a mondást, hogy “nem a ruha teszi az embert”, ez azonban sajnos nem áll meg az üzleti világban. Az érvényesüléshez ugyanis legtöbbször nem elegendő, ha csupán a professzionális képességeidet tökéletesíted, hanem fontos a megfelelő külső is. Most egy egyszerű útmutatást szeretnénk adni a témában.

Miért annyira fontos a jó megjelenés?

Az első benyomás fontosságát senkinek nem kell magyarázni, márpedig ebben hatalmas szerepe van a másik ember külsejének. A megjelenésed gyakorlatilag egy eszköz, amivel a külvilág számára kommunikálod azt, hogy ki vagy.

A jó megjelenés alapja az ápoltság, ha ez megvan, akkor már csak a megfelelő ruhatárat kell összeállítani. Bár az üzleti stílustól sokan azt gondolják, hogy monoton, unalmas és túl komor, ha minőségi darabokat vásárolsz és ügyesen állítod össze őket, akkor egyszerre lehetsz stílusos és hivatalos is. Hogyan kezdj bele?

Az ápolt külső mindennek az alapja
Nem lehet eléggé hangsúlyozni az ápolt külső fontosságát. Hiába a legstílusosabb öltözet, ha mellé slampos frizura, sárga fogak, vagy elhanyagolt körmök társulnak.

Első lépésben tehát érdemes felkeresni egy jó fodrászt, aki megzabolázza a rakoncátlan tincseket, és az egyéniségedhez passzoló frizurát, hölgyeknél hajszínt varázsol. Uraknál ide tartozik a rendben tartott, stílusos arcszőrzet is, ebben az esetben ugyanis nem szexi a másnapos borosta.

Ami az arcot illeti, legalább ennyire fontos az ápolt, szép fogsor. Sajnos a sok kávézás, netán dohányzás következtében besárgulhatnak a fogak. Ezen könnyen lehet javítani akár rendelői, akár otthoni fogfehérítéssel. Hölgyek esetében az ápolt szemöldök, és a visszafogott, finom smink is hozzátesz a jó megjelenéshez.

Végül nem szabad megfeledkezni az ápolt kezekről és körmökről sem. Ha egyedül nem boldogulsz a manikűrrel, akkor ma már férfiként is teljesen elfogadott felkeresni egy profi manikűröst. A szalonban töltött idő sokszor nem csak a szépülést szolgálja, de pihentető is.

fegfeherites

Öltözködési tippek nőknek

Bár a legtöbb helyen nem kommunikálják, a stílusos és professzionális öltözködés egy olyan képesség, ami igenis számít a munkaadóknak. Egy jól eltalált szett ugyanis extra önbizalmat ad, ami a karrierépítésben nagy segítségedre lesz.

Ugyanakkor egy átdolgozott nap után teljesen természetes, ha az utolsó dolog, amivel foglalkozni szeretnél, a másnapi öltözéked. Éppen ezért mindig tarts készenlétben néhány csinos alapdarabot, például egy jól szabott blézert és pár elegáns nadrágot. Azt azonban ne hagyd, hogy a nagyvállalati lét elhalványítsa a saját stílusodat! A cipőddel, óráddal remekül kifejezheted az egyéniségedet!

Ha a munkahelyeden megengedettebb a lazább stílus, akkor jó választás lehet egy pasztellszínű midi szoknya, és egy hozzá passzoló csinos blúz. A kiegészítők legyenek hangsúlyosak, így magadra irányíthatod a figyelmet!

Öltözködési tippek férfiaknak

Az üzleti világban a letisztult és professzionális megjelenés azt sugallja, hogy meg van a karrierépítéshez és a sikeres tárgyaláshoz szükséges hozzáállásod. A klasszikus ing és nyakkendő párosítás tökéletes üzleti meetingekre és prezentációkra. A kulcs, hogy az inged és az öltönynadrágod mindig legyen makulátlanul tiszta és ráncoktól mentes. Ami az ing színét illeti, a fehérrel biztosan nem lőhetsz mellé, de a kellemes világos pasztellszínek is jól működnek.

Az egyéniségedet ez esetben inkább a jól megválasztott kiegészítőkkel, például egy minőségi órával és napszemüveggel fejezheted ki. Nagyon hatásos lehet a modern stílus enyhe antik beütéssel: elegánsnak és átgondoltnak hat.

Ha a te iparágadban a lazább stílus is megengedett, akkor választhatsz visszafogott business casual stílusú darabokat is. A farmert semmi esetre sem javasoljuk, inkább valamilyen jó szabású szövetnadrágot viselj, ami egyben kényelmes is. Az inged ilyenkor lehet mintás, de a minta színe harmonizáljon a nadrágod színével, a monokróm öltözet tudatosságot sugal és stílusos.

Sok sikert kívánunk!

Iratkozzon fel és értesüljön elsőként a legfrissebb blogposztokról:

Semmi spam, csak színtiszta szájhigiénia.