A svájci Straumann implantátum minőség, megbízhatóság és tartósság tekintetében magasan kiemelkedik a hagyományos fogászati implantátumok közül. De mitől olyan különlegesek a Straumann implantátumai? Cikkünkben részletes választ adunk erre a kérdésre.

A fogászati implantátum előnyei

A fogászati implantáció a fogpótlás legkorszerűbb módszere, amelynek számos előnye van a hagyományos fogpótlásokhoz képest. Az implantátumok egyik legfontosabb pozitív jellemzője, hogy fogászati híd, korona kialakításakor a szomszédos fogakat nem kell lecsiszolni. Fogászati implantátum alkalmazáskor tehát megkímélhető a páciens saját, egészséges foganyaga. 

A fogászati implantátumokra helyezett fogpótlások további előnyei:

 • tökéletes illeszkedés,
 • magasfokú komfortérzet, jobb életminőség,
 • egyetlen fog, több szomszédos fog vagy teljes foghiány esetén egyaránt praktikus megoldás,
 • tökéletes hasonlóság a természetes fogakkal,
 • tartós megoldás: a prémium implantátumok esetében akár élethosszig funkcionál. 

A visszajelzések és a témában végzett nemzetközi kutatások eredményei is megerősítik, hogy a páciensek elégedettsége jóval magasabb a fogászati implantátumok, mint a hagyományos fogpótlások esetén. 

Meghatározható, hogy melyik a legjobb fog implantátum?

Ma már a fogbeültetés területén is több gyártó sokféle implantátuma közül választhatunk. Laikusként nem mindig könnyű megítélni, ezek közül melyik igazán jó minőségű, megbízható termék. Az alábbiakban néhány támpontot adunk a választáshoz.

1. Mit tudunk az adott fogászati implantátum gyártójáról?

Ha egy sok évtizede létező, több országban jelenlévő, viszonylag sok alkalmazottat, köztük számos kutatóorvost, magasan képzett szakembert foglalkoztató vállalatról van szó, az mindenképpen jó jel. Egy ilyen gyártó esetében az implantátumok minősége valószínűleg megfelelő – vagy akár kiemelkedő. 

Amennyiben az adott cég termékei népszerűek, világszerte sok millió fogorvos és páciens bízik meg bennük, az szintén a megbízható minőség jele. Ha pedig a gyártónak még egyedi újításai, szabadalmai is vannak az implantátumok területén, szinte biztos, hogy termékei első osztályúak, prémium minőséget képviselnek.

2. Milyen a szóban forgó fog implantátumok bennmaradási aránya?

Az úgynevezett bennmaradási arány egy arányszám, amely kifejezi, hogy a beültetést követően a fogászati implantátumok hány százaléka marad bent tartósan. Minél magasabb ez a mutató, annál megbízhatóbb és tartósabb a szóban forgó implantátum.

3. Milyen hosszú az implantátumra érvényes garancia?

Ha egyáltalán nem kínálnak az adott implantátumhoz gyártói garanciát, vagy csak 1-2 évnyit, joggal gyanakodhatunk a termék minőségét illetően. Viszont örök garancia esetén szinte biztosan nincs miért aggódni. 

A Straumann implantátum titka: a mögötte álló háttér

A Straumann fogászati implantátumok híresek kiváló minőségükről, megbízhatóságukról és tartósságukról. Ez persze nem véletlen, egyértelműen a gyártó cég által képviselt szakmai háttérnek, szaktudásnak és tradíciónak köszönhető. De mit is jelent ez?

Néhány fontos tény a Straumann vállalatról:

 • A Straumannak világszerte 26 leányvállalata és 2000-nél is több alkalmazottja van.
 • A Straumann implantátumok 70 országban elérhetőek.
 • A világon a legtöbbet Straumann implantátumból értékesítenek, 2014-ben meghaladta a 14 milliót a beültetett Straumann implantátumok száma.
 • A Straumann implantátumainak minőségét több mint 700 független tudományos publikáció vizsgálta és igazolta az elmúlt 35 év során. 
 A Straumann implantátum a mini implantátum szegmensben is világelső.

A Straumann implantátum rendszerek a tudományos életet is foglalkoztatják: ezt az elmúlt 35 évben megjelent több mint 700 klinikai tanulmány és tudományos publikáció is bizonyítja.

Valóban magasak a Straumann implantátum árak?

A fog implantátum árak gyakran tűnnek relatíve  magasnak a hagyományos fogpótlásokhoz képest. Ez kétségtelenül így van, ha csak a bekerülési költséget vesszük figyelembe. Amennyiben azonban hosszabb távra kalkulálunk, kiderül, hogy jobban megéri az implantációs fogpótlás, mint a hagyományos. Az alábbi grafikonon jól látható mindez:

A Straumann implantátum árak valójában nem magasak: a fogbeültetés árak 7 év után megtérülnek.

Az ábrán egy háromtagú híd, vagyis egy hagyományos fogpótlás költségeit láthatjuk 30 éves távlatban (szürke színnel). Mellette pedig az implantációs fogpótlás költségeit (zöld szín). Mint látható, átlagosan a 7. évtől kezdve “érik utol” a hagyományos fogpótlás költségei az implantátumokét. Minél messzebbre tekintünk előre az időben, annál jobban megéri az implantációs fogpótlás. 

Mi lehet ennek az oka? A magyarázat a hagyományos fogpótlások felépítésében keresendő. Egy korona vagy híd alatt ugyanis a megbontott fogfelszín a legpontosabb illeszkedések mellett is károsodik előbb-utóbb. A koronát, hidat egy idő után el kell távolítani, az esetleges problémákat (szuvasodás, stb.) orvosolni, kezelni kell, a fogakat meg kell tisztítani stb. Ez mind olyan költségeket jelent, amelyek egy prémium minőségű, évtizedeken át tartós implantátum esetében nem merülnek fel. 

Mitől olyan különlegesek a Straumann implantátumok?

A Straumann implantátumok anyaga

 • Titánium 

Erős, biokompatibilis fém, amely eleve gyors csontosodást tesz lehetővé. A Straumann implantátumok speciális, porózus felszínének köszönhetően a mikroszkópikus méretű érdességekrévén a csontintegráció még inkább felgyorsul, a gyógyulási idő csökken.

 • Titánium-cirkónium ötvözet /Roxolid/

A tiszta titániumnál erősebb anyag, mini és keskenyebb implantátum esetén különösen praktikus és tartós.  

 • Kerámia

Ez a természetes fogszínnel tökéletesen egyező implantátum kiemelkedően esztétikus. Visszahúzódott, vékony fogíny esetén lehet megoldás. Rigiditása, törékenysége miatt azonban nagyon ritka esetben kerül alkalmazásra.

A Straumann forradalmi innovációi 

A Straumann 60 éve az innováció terén is a világ vezető implantátum gyártói között van. Az alábbi három fejlesztés különösen jelentős ezen a területen. 

1. A Straumann implantátumok speciális menete

A Straumann szakemberei által kifejlesztett különleges menet lehetővé teszi, hogy az implantátum közvetlenül az eltávolított fog csontosodott területébe integrálódjon. További előnye, hogy az ilyen menettel ellátott implantátumok enyhébb terhelést jelentenek az állkapocscsont számára. A legfontosabb jellemzője pedig, hogy az implantátum akár a fog eltávolítása után közvetlenül beültethető. 

2. Straumann Roxolid

A Straumann roxolid implantátum az egyik legjobb Straumann implantátum.

A Straumann legutóbbi innovációja ez a forradalmian új titán-cirkónium ötvözet. Mechanikai szilárdsága felülmúlja a hagyományos titán implantátumokét, így kis átmérőjű implantátum beültetésénél különösen praktikus. 

3. Straumann SLActive® implantátum felület

Ez a fejlesztés a csontosodási folyamatot segíti, jelentősen lerövidítve azt. A hagyományos implantátumoknál a csontintegráció 6-8 hét, a Straumann SLActive® esetében ez akár 3-4 hét is lehet. 

A Straumann implantátumok különleges választéka

Straumann Standard, Straumann Standard Plus

Ez a speciális implantátum rendszer ideális megoldást jelent a fogágybetegségben szenvedő páciensek számára. A betegség kikezelése után pótolja az elveszett fogakat, miközben otthon is egyszerűen és kényelmesen tisztítható. 

Straumann Bone Level

Ez a platform-shifting elven működő fogászati implantátum két speciális jellemzővel bír. Egyrészt megakadályozza az implantátum környékén a gyulladások kialakulását, másrészt csontpótló eljárásokkal párhuzamosan is alkalmazható. Ez pedig a hagyományos implantátumokkal szemben azt jelenti, hogy jóval kevesebb gyógyulási, illetve kezelési idővel számolhatunk. 

Garanciák és Straumann implantátum árak

A Straumann implantátumok esetében az alábbi gyártói garanciák érvényesek:

 • 5 év garancia a kerámia-alkatrészekre
 • 10 év garancia a fémalkatrészekre
 • és örök garancia magukra a fogimplantátumokra.

A rendelőnkben érvényes Straumann fog implantátum árak ezen az oldalon elérhetőek.  

Érdeklődjön telefonon, illetve itt, az interneten – vagy keresse fel rendelőnket személyesen!

Amennyiben a fogászati implantátumok vagy a fogbeültetés kapcsán további kérdései merültek fel, honlapunkon felvilágosítást kérhet és időpontot is foglalhat rendelőnkbe erre a linkre kattintva. 

Emellett e-mailen (info [kukac] dentpoint.hu) és telefonon (+36302576088) is szívesen állunk rendelkezésére. 

Várjuk szíves érdeklődését!