A fogágybetegség a fogak elvesztésének leggyakoribb oka, amely a felnőttkorú magyar lakosság több mint 80 százalékát sújtja. Szerencsére ez a betegség ma már hatékonyan kezelhető, így a fogvesztés megakadályozható, illetve megállítható.

A Magyar Parodontológiai Társaság tájékoztató videójában az Egészséges Íny Napja alkalmából több jeles szakember mellett Dr. Molnár Bálint is megszólalt. Dr. Molnár Bálint parodontológus szakorvos, egyetemi docens, a Dentpoint Fogászati Centrum vezetője a fogágybetegség kialakulása és tünetei mellett a betegség megelőzéséről, valamint a kezeléséről is beszélt.

Iratkozzon fel és értesüljön elsőként a legfrissebb blogposztokról:

Semmi spam, csak színtiszta szájhigiénia.

Rendelőnk a 469/2021. (VIII. 6.) kormány rendeletet követve pácienseinket tervezett fogászati ellátásra új típusú koronavírus védettségi igazolvánnyal, ennek hiányában az ellátást megelőző 48 órán belül végzett negatív SARS-CoV-2 PCR-teszttel és az ellátás napján végzett negatív antigén gyorsteszttel fogadja. A tesztek költsége a pácienseket terheli, kivéve: a) a beteg a 18. életévét nem töltötte be, b) a betegnél felmerül a fertőzés gyanúja, vagy c) a beteg szakorvosi vélemény alapján Covid-19 elleni oltóanyaggal nem oltható be. A 18. életévét be nem töltött beteget kísérő, koronavírus ellen nem védett személy esetén is az egészségügyi intézmény köteles a vizsgálatokat térítésmentesen elvégezni. Megértésüket köszönjük.