Mindent a fogimplantátumokról, egy helyen!

ISMERJE MEG A LEGKORSZERŰBB FOGPÓTLÓ ELJÁRÁST, A FOGÁSZATI IMPLANTOLÓGIÁT!

A Dentpoint Fogászati, Implantológiai és Parodontológiai Centrum orvosainak célja, hogy Ön a legmagasabb szintű implantológiai és parodontológiai ellátásban részesüljön.

Rendelőnkben a fogászati implantátumokhoz és fogágybetegség kezeléséhez kapcsolódó széleskörű szolgáltatásokat kínálunk, beleértve a legmagasabb felkészültséget igénylő csontpótló és ínyplasztikai eljárásokat, valamit a természetes fogakkal megegyezően szép, valósághű fogpótlások készítését is.

Rendelőnk szakmai vezetője, Dr. Molnár Bálint egyetemi adjunktus PhD. tudományos fokozattal és több mint 10 éves egyetemi oktatói tapasztalattal rendelkezik. Rendszeresen tart implantológiai továbbképző tanfolyamokat belföldön és külföldön szakmai partnereink, a Straumann, Dentsply Sirona Astra Tech, ICX, Botiss, Geistlich Pharma, Deppeler és SMART Guide cégek felkérésére. Szakmai tapasztalata szavatolja rendelőnkben fogorvos kollégáink felkészültségét az implantációs fogpótlások készítésében.

Nálunk minden páciens kiemelt figyelemben részesül, az Ön kérésének megfelelően alakítjuk ki közösen kezelési tervünket, a kezeléseket fájdalommentesen, a legkorszerűbb implantátum rendszerek, csont- és ínypótló anyagok, digitális technológiák segítségével végezzük.

Az elvégzett kezelésekre akár 5 éves orvosi-, és akár örök termékgaranciát nyújtunk. Ha felkeresi rendelőnket, barátságos környezetben fogadjuk, célunk, hogy elégedett mosollyal távozzon, hiszen nálunk mindig a páciens az első. A felállított kezelési terv elfogadása esetén az első konzultáció árát jóváírjuk Önnek, köszönjük, hogy megtisztel minket a bizalmával!

Csúcsminőségű implantátum beültetés a Dentpoint rendelőben 

 • Rendelőnk szakértő csapata Dr. Molnár Bálint vezetésével gondoskodik pácienseink magas szintű ellátásáról
 • Precíz orvosi munkánknak és a felhasznált csúcstechnológiának köszönhetően biztonságos, akár életre szóló megoldást tudunk nyújtani 
 • Rendelőnkben világszerte nagy elismertségnek örvendő implantációs rendszereket és a legkorszerűbb csontpótló eljárásokat alkalmazzuk

A hiányzó fogak pótlásának legkorszerűbb módja az implantáció, közismert nevén fogbeültetés, mely fájdalommentes, helyi érzéstelenítésben elvégezhető beavatkozás. A rendelőnkben alkalmazott svéd (Astra Tech), svájci (Straumann) örök garanciát, és német (ICX) 10 éves garanciát nyújtó implantátumok a prémium kategóriába tartoznak. Ezen cégek évtizedes tapasztalatai, valamint a világszerte behelyezett több millió implantátum a garancia a tartós sikeresség elérésére. Tudományos vizsgálatok szerint az általunk is használt minőségi implantátumrendszerek bennmaradási aránya 5 évvel a behelyezést követően 97-98%.

A  modern fogászati implantátumok szövetbarát, kilökődési reakciót nem okozó titánból készülnek, melyet tökéletesen befogad az emberi szervezet. Az implantátumok mesterségesen kialakított csavar formájú foggyökerek a hiányzó fogak területén, behelyezésük műtéti úton történik. Ezt követi a csontosodási időszak, mely jellemzően 2-3 hónapot vesz igénybe. A csontosodást követően kerül behelyezésre az implantátumon rögzített végleges korona, híd, vagy kivehető fogpótlás. Nagy behelyezési stabilitás esetén a páciens akár már a műtét napján az implantátumra helyezett ideiglenes fogpótlással távozhat a rendelőből. Körültekintő tervezés, megfelelő műtéttechnika, precízen elkészített fogpótlás, valamint rendszeres kontroll és ápolás mellett a fogászati implantációs fogpótlások egy teljes életen át elláthatják funkciójukat.

Ki kaphat fogimplantátumot?

 • Bárki, akinek általános egészségi állapota nem zárja ki a beavatkozást
 • Elengedhetetlen feltétel a jó szájhigiéne és a fogágybetegség kikezelése

A fog implantátumok behelyezésének alapvető feltétele, hogy a hiányzó fogak területén megfelelő mennyiségű és minőségű csont álljon rendelkezésre. Amennyiben ezek a feltételek nem teljesülnek, a mai korszerű eljárásokkal lehetőség van helyi érzéstelenítésben végezhető csontpótló kezelés alkalmazására. A fog implantáció elengedhetetlen feltétele a megfelelő fogászati, parodontológiai és szájhigiénés előkészítés. A hiányzó fog helyén található szöveteknek, valamint azok közvetlen környezetének teljesen egészségesnek és gyulladásmentesnek kell lennie.

Léteznek olyan betegségek, állapotok, melyek kizárhatják, illetve megnehezíthetik az implantációt. Ilyenek például: súlyos, kezeletlen cukorbetegség, véralvadási zavarok, bizonyos gyógyszerek (szteroidok, biszfoszfonát típusú csontritkulásra szedett gyógyszerek, daganatellenes szerek) szedése, korábbi sugárterápia, erős dohányzás. Az, hogy az implantáció elvégezhető-e, kizárólag a páciens, valamint a szájhigiénés és dohányzási szokások személyes vizsgálata után dönthető el, egy röntgen- vagy CT felvétel nem elegendő.

 

Lépjen velünk kapcsolatba!

A fogimplantátum menete

A kezelés megtervezése

Röntgen, illetve CT felvételek alapján határozzuk meg a behelyezni kívánt fog implantátum pontos helyét. A hely kiválasztásakor figyelembe kell venni a rendelkezésre álló csont mennyiségét, minőségét, anatómiai jellegzetességeit, az implantátum környező fogaktól való távolságát, valamint a fogpótlás elkészítésének szempontjait is. Erre azért van szükség, hogy a későbbi korona, híd, vagy kivehető implantációs fogpótlás esztétikája, valamint működése és tisztíthatósága a lehető legtermészetesebb legyen.

Számítógéppel tervezett navigált sebészet

Rendelőnkben a kiterjedt foghiányok ellátására több implantátum egyidejű behelyezésekor szükséges térbeli pontosság javítására a SMART Guide navigált implantációs sebészeti  rendszert alkalmazzuk. Ennek során a speciálisan a tervezésre alkalmas módon előkészített CT felvételt beolvassuk egy tervező szoftverben, melynek segítségével pontosan a tervezett fogpótlás kialakításának megfelelően tudjuk virtuálisan előtervezni az implantátumok helyzetét. Ezt követi egy ún. sebészi sablon (átlátszó, szájba helyezhető műanyag fogmodell fémbetétes lyukakkal) 3D nyomtatása. A navigált implantációs műtétek során a furatok elkészítése és az implantáció a sebészi sablon nyílásain keresztül történik. Ezáltal érhető el a lehetséges legnagyobb térbeli pontosság, gyakran elkerülhetőek a csontpótló beavatkozások, a műtétek gyorsabbak, biztonságosabbak és a páciensek csupán csekély panaszokról számolnak be még nagyszámú implantátum behelyezése esetén is.

fog implantátum menete

A beavatkozás lépései

Helyi érzéstelenítésben a szájüregi nyálkahártyát a csontról elemelve furatokat készítünk, melyet követően gépi és kézi eszközökkel helyezzük be a csontba az optimális méretű implantátumokat. Ezt követően a nyálkahártyát eredeti helyzetébe fektetjük vissza, a sebzárás az egyedi helyzetnek leginkább megfelelő finom, mikrosebészeti varróanyagok segítségével történik. A műtétet követően általában 10-14 nap múlva távolítjuk el a varratokat.

 

Csont- és ínypótló eljárások

 • Csontpótló eljárások a legkorszerűbb módszerekkel
 • Ínypótló eljárások az optimális esztétika kialakítására

Amennyiben az előzetes tervezés során elvégzett vizsgálatok azt mutatják, hogy a behelyezni kívánt implantátum számára nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű csont-, illetve ínyszövet, rendelőnkben a pácienseinkkel történő előzetes megbeszélés alapján a legkorszerűbb műtéti eljárásokat is alkalmazunk. Korábbi gyulladásos folyamatok, súlyos fogágybetegség, csontvesztést okozó fogeltávolítás, baleset okozta sérülés, valamint a csontszövet funkcióvesztés következtében kialakult sorvadása miatt szükséges lehet csontpótló eljárások, úgynevezett augmentációs kezelések elvégzésére. Ezek rendelőnkben helyi érzéstelenítésben, gyakran az implantátum behelyezésével egy időben történnek.

fog implantátum menete 2

Fontos tudni, hogy az ambulánsan, a lehető legkisebb feltárással elvégezhető csontpótló kezelések döntő többséget állati eredetű csontpótló anyagok segítségével végezzük. Bizonyos esetekben szükség lehet kis mennyiségű saját csontszövet felhasználására, mely azonban legtöbbször az adott műtéti területen rendelkezésre áll. A rendelőnkben alkalmazott legkorszerűbb műtéti eljárásokkal elkerülhető egy újabb műtéti terület feltárása csontkivétel céljából, valamint az ilyen beavatkozásokkal járó járulékos panaszok is (pl. a nagyobb szájüregi csontblokkok és a csípőcsont átültetését követő zsibbadások és fájdalmak).

A rendelőnkben végzett lágyrész-plasztikai eljárások segítségével a csontszövethez hasonlóan az implantátum körüli íny vastagsága is megnövelhető. Ezek a beavatkozások aprólékos, mikrosebészeti megközelítést igényelnek, kis mennyiségű saját ínyszövettel, illetve állati eredetű szövetpótló anyagokkal végezhetőek.

 

Teendők fogműtét előtt és után

 • Fontos a műtét előtti étkezés, valamint a szokásos gyógyszerek bevétele
 • Megfelelő műtét előtti és utáni szájhigiénét kell fenntartani
 • Lényeges a műtét utáni azonnali hűtés, megfelelő gyógyszerelés, szájöblítés

Műtét előtt

A műtéti beavatkozáson áteső páciens számára fontos, hogy kipihenten, jóllakottan, ne éhgyomorral érkezzen. Mindenkinek azt tanácsoljuk, hogy a beavatkozás előtt étkezzen, szokásos gyógyszereit vegye be. A beadott érzéstelenítő hatásának megszűntéig nem szabad enni.

Műtét után

A műtétet követően fontos, hogy a páciens fokozott figyelmet fordítson a szájhigiénére, a műtéti terület ápolására. A beavatkozás másnapjától szükséges a műtéti seb egyéni utasítás szerinti tisztítása, valamint fogmosást követően antibakteriális, klórhexidin tartalmú szájöblítő használata. A felírt gyógyszereket (fájdalomcsillapítót, antibiotikumot, gyulladásgátló szereket) előírás szerint kell alkalmazni. A fog műtétet követő két napban a megfelelő területet az arcon kívülről erősen hűteni kell a minden esetben kialakuló duzzanat csökkentése érdekében. A műtét utáni 2 hetes gyógyulási időszakban tilos a dohányzás, a felírt antibiotikumok sok esetben alkohol fogyasztását nem teszik lehetővé.

Lépjen velünk kapcsolatba!

A fogimplantátum veszélyei

A műtétet követő első néhány napban enyhe fájdalom, duzzanat, esetleg az arcon véraláfutás kialakulása előfordulhat. Ezek a szervezet természetes válaszreakciói, nem utalnak semmilyen rendellenességre, csontpótló eljárásokat követően fokozottabban jelentkezhetnek. Az implantációt követően igen ritkán, de előfordulhat múló természetű zsibbadás, utóvérzés. Gondos és körültekintő tervezés, valamint kíméletes műtéttechnika esetén ezek valószínűsége alacsony, és a kialakult nem várt események legtöbbször jól orvosolhatóak.

Az implantátum elvesztése, kilökődése a rendelőnkben használt csúcsminőségű anyagoknak és technológiáknak köszönhetően nemzetközi irodalmi adatok szerint a műtétet követő első 5 évben 2-3%-ban fordul csupán elő, azaz a bennmaradási arány 97-98%. A ritkán előforduló implantátum vesztéseket szinte mindig a megfelelő szájhigiéne hiánya miatt kialakuló bakteriális gyulladás (periimplantitis) miatt kialakuló csontvesztés okozza. Szintén fokozott rizikótényezőnek minősül a dohányzás. Ezen rizikótényezők csökkentése, megszüntetése a páciens felelőssége, kirívóan rossz szájhigiéne vagy erős dohányzás esetén a beavatkozás nem végezhető el.

 

Implantációs fogpótlások

 • Részleges, vagy akár teljes fogatlanság esetén is tökéletesen természetes megoldást nyújtanak
 • Szakszerű elkészítéssel és gondos ápolással egy életre szóló megoldást kínálhatnak
 • Rendelőnkben a legkorszerűbb digitális CAD-CAM megoldásokat kínáljuk

Implantátumok alkalmazásával az elvesztett fog gyökerének pótlása révén készíthető korona, vagy hídpótlás, míg hagyományos eljárásokkal az csak a szomszédos ép fogak lecsiszolásával, foganyagának megsértésével valósítható meg.

Az implantátumokba csavarozott ún. fejekre helyezett koronák, hidak képesek az eredeti esztétikát és funkciót helyreállítani.

Az implantátumok továbbá lehetővé teszik rögzített fogpótlás készítését olyan esetekben is, amikor hagyományos fogászati módszerekkel csak kivehető fogpótlás készítése volna lehetséges. Ezekben az esetekben az implantációs fogpótlás jobb rágóképességet biztosít, valamint a teljes komfortérzet mellett kiváló esztétikai hatást nyújt.

A megfelelő helyre behelyezett implantátumok akár a már korábban elkészített, billegő, evés, beszéd során kellemetlenségeket okozó kivehető fogpótlásokat is képesek stabilizálni. Mindezen tényezők együttesen a páciensek életminőségének nagyfokú javítását szolgálják.

Rendelőnkben az implantációs fogpótlások készítése során a legmagasabb szintű esztétika és precizitás érdekében gyakran alkalmazunk egyénre szabott, számítógépes tervezéssel készülő CAD-CAM egyéni implantátum fejeket, valamint CAD-CAM eljárással gyártott korona- és hídvázakat (Dentsply Sirona Atlantis™ ISUS, Straumann® CARES®)

 

Fogimplantátumok gondozása

 • Elengedhetetlen a magas szintű egyéni szájhigiéne
 • 3-6 havonta rendelői ultrahangos fogkőleszedésen szükséges résztvenni

A dohányzásról történő leszokás és a szájhigiéne fontossága

Az implantációs fogpótlás hosszú távú sikere nagymértékben a pácienstől függ, a dohányzás mellőzése és a megfelelő eszközökkel végzett alapos szájápolás rendkívül fontos. A fogkefén kívül elengedhetetlen speciális eszközök használata, melyekről rendelőnkben kaphat személyre szabott felvilágosítást. Ilyen eszközök például a fogköztisztító kefék, különböző fogselymek. A fogpótlás átadásakor megmutatjuk és el is magyarázzuk a helyes fogmosási technikát és a fenti eszközök megfelelő használatát.

Rendelői utógondozás

Annak érdekében, hogy a fogpótlás minél hosszabb ideig panaszmentesen működőképes és esztétikus maradhasson, a pácienseknek 3-6 havonta ellenőrzésen, valamint professzionális ultrahangos fogkőleszedésen kell megjelenniük. Ilyenkor ellenőrizzük az implantátumok körüli szövetek épségét is. Amennyiben az előírt ellenőrzések alkalmával kezdődő gyulladást fedezünk fel, az korai stádiumban könnyen orvosolható, későbbi szövődménytől nem kell tartani. Azonban ha a páciens elmulasztja a kontrollvizsgálatokat, előfordulhat, hogy időközben jelentősebb, már jóval nehezebben kezelhető csontpusztulás alakult ki.

Garancia

Fog implantátumok, alkatrészeik meghibásodása, esetleges implantátum vesztés esetén az Astra Tech és Straumann cégek örök garanciát, az ICX implantátum gyártó 5 év garanciát biztosítanak. Az implantátumok körül esetleges gyulladások kezelésére 5 év orvosi garanciát vállalunk, ennek előfeltétele a megfelelő egyéni szájhigiéne fenntartása, a dohányzással kapcsolatos előírások betartása és az előírt fenntartó ínykezeléseken legalább 6 havonta történő megjelenés. Két egymást követő felülvizsgálat elmulasztása az orvosi garancia elvesztését vonhatja maga után. Az általunk készített implantációs rögzített fogpótlásokra 2 év, a kivehető fogpótlásokra 1 év teljes körű garanciát vállalunk.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Telefonszám

Központi szám: +36-1/365-6674
Mobil: +36-30/257-6088

Cím

H-1114 Budapest, Fehérvári út 7., I./3.

E-mail

Facebook

Üzenetküldés

Térkép